Om min blogg

Jag som står bakom innehållet här på Pimpmyrack.se heter Johan och bor sedan tio år tillbaka i Malmö. Till vardags arbetar jag som programmerare där jag i egen regi erbjuder mina tjänster till företag. Jag arbetar huvudsakligen hemifrån och sköter den mesta kommunikationen med kunder via e-post, chatt och så vidare. Den moderna arbetstekniken passar mig utmärkt då jag gillar en flexibel vardag. På så vis har jag även möjlighet att blogga om mitt liv som programmerare.

Det var redan i tidig ålder som jag insåg att det här med IT skulle bli mitt kall i livet. Min pappa jobbade åt ett dataföretag på 80-talet och tog hem olika apparater. Jag minns än idag stunden då pappa installerade vår första fasta dator hemma. Vi var den första familjen i min bekantskapskrets som hade dator. Varje dag satte jag mig framför datorn efter skolan. Men inte för att spela tetris eller någon annan spelklassiker utan för att lära mig systemet.

Programmeraryrket

Jag får ofta frågor från vänner och familj kring mitt jobb. Även om de flesta tror sig veta vad en programmerare sysslar med är det få som förstår mitt jobb. Därför kommer jag på olika sätt dela med mig av min egen arbetsvardag här på bloggen. I mitt fall har jag programmerarkunskaper inom flera områden, vilket gör att mitt jobb är variationsrikt. Jag har aldrig tvivlat på mitt val av yrke och är ständigt motiverad att lära mig mer om IT.

IT, internet och framtiden

En anledning till att jag aldrig tröttnar på jobbet som programmerare är mitt stora intresse för IT som fenomen. Jag är en person som funderar kring framtiden utifrån termer som till exempel smart teknik, IoT och artificiell intelligens (AI). På bloggen kommer jag skriva en hel del om dessa områden. Jag vill dela med mig av mina egna reflektioner kring framtidens teknik och hoppas även att den här bloggen kan generera i intressanta utbyten med andra IT-fantaster. Väl bemött!